skip to Main Content

Wat Is Een Bewindvoerder En Welke Taken Voert Hij Uit

Wat is een bewindvoerder en welke taken voert hij uit

Het kan voorkomen dat u zelf geen beslissingen meer mag nemen over uw financiën en uw bezittingen, bijvoorbeeld in het geval van schulden. Dan is bewindvoering nodig. 

Wat is een bewindvoerder

De bewindvoerder is degene die de verantwoordelijkheid van uw financiën en uw boekhouding over neemt. Dit kan een familielid of een andere naaste zijn, maar u kunt ook kiezen voor professionele bewindvoering. Wie er ook gekozen wordt als bewindvoerder, de persoon wordt altijd aangesteld door een kantonrechter. De bewindvoering wordt elk jaar opnieuw gecontroleerd, en de bewindvoerder moet jaarlijks opnieuw verantwoording afleggen bij de kantonrechter.

Taken van een bewindvoerder

Een bewindvoerder houdt zich bezig met verschillende financiële taken, wanneer u dit zelf niet meer kan of mag. Met bewindvoering kunt u altijd rekenen op professionele hulp. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u sneller van uw schulden af bent.  Bewindvoering houdt dus onder andere in:

  • beheer van alle financiën
  • Bijhouden van de boekhouding
  • Regelingen aanvragen voor (financieel) voordeel 
  • Het doen van aanvragen
  • Advies geven

Bewindvoerder nodig?

Ben je op zoek naar een professionele bewindvoerder? Neem dan contact op met H&S Bewindvoerders. Wij helpen u graag verder naar een passende oplossingen.

Back To Top