skip to Main Content

Tips Om Geldproblemen Tegen Te Gaan

Tips om geldproblemen tegen te gaan

Steeds meer Nederlanders ervaren geldproblemen. Er zijn verschillende hulpinstanties die kunnen helpen om je schulden op te lossen. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom hebben wij een aantal tips geschreven om schulden te voorkomen.

Tips tegen geldproblemen:

  • Vermijd koop op afbetaling.

Hoewel dit een verleidelijke optie kan zijn, zorgt dit voor onnodige schulden. Door te kiezen voor kopen op afbetaling betaal je ongemerkt een hogere rente. Dit verhoogt het risico van schulden. Vermijd dus de optie kopen op afbetaling en wees kritisch op je aankopen.

 

  • Maak een overzicht van je administratie. 

Een goed overzicht van je inkomsten en uitgaven geeft je meer duidelijkheid en helpt je om voorzichtiger met je uitgaven om te gaan. Een overzicht maak je door in een boekje of in een word of excel bestand je inkomsten en uitgaven per week te noteren. Maak hier ook onderscheid tussen je vaste lasten, noodzakelijke uitgaven (zoals boodschappen) en niet-noodzakelijk uitgaven (zoals etentjes ect.) Door dit netjes te noteren behoud je het overzicht en kan er altijd teruggekeken worden op uitgaven.

Het is ook raadzaam om alle belangrijkste vaste lasten zoals huur of hypotheek, gas en elektriciteitsrekeningen automatisch te laten afschrijven. Door je woonlasten altijd automatisch te laten betalen, voorkom je grote schulden en het scheelt je administratief werk.

Hulp nodig met budgetbeheer?

Heeft u hulp nodig met het beheren van je budget? Budgetcoaching is een van de diensten die H&S Bewindvoerders aanbieden. Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Back To Top